Синът на покойния месарски бос Димитър Стаматов-Мастара – Йордан, е оправдан по

...
Синът на покойния месарски бос Димитър Стаматов-Мастара – Йордан, е оправдан по
Коментари Харесай

Син на най-легендарен и покоен бизнесмен на Прехода изскочи от водата сух

Синът на починалия месарски бос Димитър Стаматов-Мастара – Йордан, е оневинен по делото за криптофермата в Българово, написа Флагман.бг.

С решение на тричленен състав на Районния съд в Бургас той бе приет за почтен по обвиняването за кражба на ток, необходим за зареждането на супер компютрите, с които през 2020 година, се копаеше за биткойни.

Любопитна детайлност е, че прокуратурата е съумяла да потвърди кражбата на електричество за 19 358 лв., а не за 800 хил.лева, каквито бяха първичните проекти.

Държавното обвиняване обаче по този начин и не е съумяло да откри съпричастността на 36-годишния Йордан към това действие. С решението на съда му се връщат част от компютърните съоръжения, които са открити в дома му.

Още през октомври, 2020 година стана ясно, че прокуратурата мъчно ще потвърди връзка на Йордан с инсталациите в някогашната постройка на РПК „ Черноморка “ в Българово.

Той не е бил притежател на парцела, нито името му попада в контракта за наем. Йордан не е арестуван и вътре в парцела, а наоколо до него.

Оказа се, че кражбата на ток също не е дело на инцидентен човек, тъй като се консумирало електричество посредством непосредствено включване към мрежата.

За да се извърши сходно техническо деяние е необходим синхрон и със самото енергийно сдружение. Първо е належащо да се прекъсне електрозахранването в целия регион, с цел да стане прикачване към високото напрежение на електрическата мрежа.

Решението на първоинстанционния съд може да бъде обжалвано пред въззивна инстанция – Бургаския областен съд.

Бащата на Йордан – Димитър Стаматов-Мастара бе един от най-легендарните предприемачи на прехода в Бургас. Той бе демонстративно екзекутиран през 2002 година.

В оня миг притежаваше месопреработвателни предприятия и развиваше строителна активност. Убит бе с един патрон – в сърцето на тротоара на бул. “Стефан Стамболов “, до момента в който следи строителството на новата си постройка, която тогава трябваше да стане хотел, а през днешния ден е просто жилищна кооперация.

За физически причинител бе апетитен Бойко Стоянов, който бе наказан на 20 години затвор, само че излезе предварително на независимост през 2015 година.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР